Munka- és tűzvédelmi kurzus

Minden munkavállalónak kötelező évente részt vennie munka- és tűzvédelmi oktatáson, az új munkavállalónak pedig a belépést követő 15 napon belül. Az oktatás felkészíti a munkavállalókat a biztonságos munkavégzésre, a munkabalesetek, foglalkozási megbetegedések megelőzésére. Kurzusaink minden olyan információt tartalmaznak, amelyet az éves kötelező oktatás elméleti ismereteit meghatározó követelményrendszer előír. Ha Önnek is szüksége van munka- és tűzvédelmi képzésre, keressen minket elérhetőségeinken.
Munkavédelmi és tűzvédelmi kurzus

Munkavédelmi ismeretek

A munkavédelem alapvető célja és feladata, hogy megóvja a munkavállaló egészségét, testi épségét és munkavégző képességét a munkakörnyezet, a munkafolyamatok és a használt munkaeszközök esetleges káros hatásaitól.

A képzés elvégzésével a munkavállaló választ kaphat többek között az alábbi kérdésekre:

  • Milyen lépéseket tehet egészsége megőrzéséért?
  • Melyik rendelet szabályozza a képernyő előtti munkavégzést? Milyen gyakran kell munkaköri alkalmassági vizsgálaton részt vennie annak, aki képernyő előtt dolgozik?
  • Milyen rendszabályai, jellemző veszélyforrásai, lehetséges kockázatai, baleseti helyzetei vannak egyes speciális munkaköröknek? Melyek az ezek elhárításához, megelőzéséhez szükséges védőeszközök, felszerelések?
  • Milyen veszélyekkel kell számolnia, ha például karbantartóként dolgozik, és miként tudja minimálisra csökkenteni a balesetek bekövetkezésének valószínűségét?

Témakörök:

  • Általános tudnivalók
  • Képernyős munkavégzés (irodai munkakör)
  • Speciális tevékenység (labor-, illetve kutatói munka)
  • Karbantartási tevékenység (karbantartói, gondnoki munkakör)

Tűzvédelmi ismeretek

A tűzvédelmi képzés célja, hogy a munkavállalók és a munkáltatók, illetve az egyetemi hallgatók megtudják, mit kell tenniük tűz esetén, tisztában legyenek a kockázatokkal és a megelőzéssel, megismerjék a jogszabályi hátteret és az alapfogalmakat.

Az e-learning kurzus bárhonnan, bármikor könnyen elvégezhető, az ismeretek elsajátítását illusztrációk segítik, a felhasználók tudása pedig teszttel és vizsgával ellenőrizhető. A kurzus végén letölthető oklevél készül a sikeres teljesítésről.