Közúti
Közlekedés­biztonsági Akcióprogram

A tudatos, felelősségteljes közlekedés és ezáltal a balesetek megelőzése mindannyiunk közös érdeke. Ha naprakészek vagyunk a szabályok ismeretében, ha időben felismerjük és így elkerüljük a veszélyhelyzeteket, biztonságosabban vehetünk részt a közlekedésben. Ehhez kíván segítséget nyújtani a Közlekedéstudományi Intézet által életre hívott Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram, amelynek keretében ingyenes oktatóanyagokkal frissítheti fel KRESZ-tudását és megismerkedhet az elmúlt 5 évben bekövetkezett lényegesebb szabályváltozásokkal.

Kreszfelfrissito.hu

Segédmotor, motorkerékpár, személygépkocsi, teherautó, busz vagy kerékpár – bármelyik közlekedési eszközről is legyen szó, a KRESZ-tudás naprakészen tartása, időről időre felfrissítése kulcsfontosságú a biztonságos és felelős közlekedéshez. A program tehát mindenkinek szól, aki részt vesz a közlekedésben.

Beiratkozom

Tanuloknak.hu

A program az általános iskolák 1–8. évfolyamosait, valamint a középiskolák 9–12. évfolyamainak tanulóit célozza meg. Abban segít, hogy gyalogosként, kerékpárosként vagy éppen egy jármű volánja mögött a szabályokat ismerve és tiszteletben tartva, biztonságosan vegyenek részt a közlekedésben.

Ezenkívül a program a köznevelési intézmények pedagógusainak is szól, akik a gyalogos, kerékpáros és segédmotoros kerékpáros közlekedési és közlekedésbiztonsági ismeretek átadásához szükséges útmutatókhoz juthatnak hozzá a program segítségével.

Beiratkozom